Gyűjtés a farsangi mulatságon

Ha mindenki csak ennyit adna, a nemrég haitin pusztító földrengés áldozatainak megsegítésért máris sokat tennénk. Ezt ismerték fel a Magyar Ilona Általános Iskolában, ahol a mai farsangi mulatságon gyűjtést szerveztek.

Haiti lányok, múmia, kalóz és nindzsa. Végtelenségig lehetne sorolni, hogy kik vettek részt a ma délutáni farsangi forgatagban, amelyet a Magyar Ilona Általános Iskola tornatermében rendeztek meg. A jelmezes felvonulás különlegességét az adta, hogy két kislány, Laura és Mercédesz a haiti földrengés áldozatainak rendezett gyűjtést.

"Haiti lányoknak öltöztünk, mert az anyukám hallotta, hogy nagy földrengés volt és kitalálta, hogy haiti bennszülött lányok legyünk"- mondta el Baranyi Mercédesz.

Az ötletet támogatta az iskola is, így iskolai szintű adománygyűjtéssel szeretnének segíteni a rászorultakon.

"Az összegyűjtött pénzt banki számlára fogjuk átutalni és bízunk benne, hogy mások is csatlakozni fognak ehhez a kezdeményezéshez. Mai napon a gyerekek úgy gondoljuk egy szendvics árát mindenképpen tudják a rossz, nehéz sorsú gyermektársaik számára adományként felajánlani."- mondta el Tóthné Gondi Ildikó Intézményegység vezető Magyar Ilona Általános Iskola.

A jó hangulatú forgatagban a legkisebbektől legnagyobbakig mindenki jól érezhette magát, ráadásul valami igazán jót is tehettek, egy szendvics áráért.

Forrás: Kecskeméti TV