Magyar Ilonás Hét

Magyar Ilonás Hét eseményei

 2013. november 18. hétfő:

11 órától a BA-HOR-KA együttes fergeteges műsorát tekinthették meg a gyerekek.
A "lányok" már harmadszor jártak iskolánkban és MINDEN alkalommal felejthetetlen élményben volt részünk. A mai előadás a fonóban zajló eseményekről szólt. Hallhattunk gyönyörű népdalokat és megismerkedhettünk azzal is, hogyan tréfálták meg egymást a hajadonok. 

A Napi huncutságok megoldása:
A nagy üveg pohárba 63 dl víz fért, a képrészleten pedig a Magyar Ilona Emléktábla egy díszes csavarja volt látható. (Az utóbbit MINDEN osztály kitalálta.)

Akadálypálya:
Dali Judit tanárnő ismét felállította a tornateremben a gyerkek kedvencét, az akadálypályát. Lehetett kúszni, mászni, kötélen lógni, egyensúlyozni. Mindenki nagyon jól szórakozott.

2013. november 19. kedd

Délelőtt  és délután is akadálypályán ügyeskedhettek megint a diákok.

Felolvasó verseny az alsósoknak:
Karajosné Kolozsi Ibolya szervezésében a felolvasó verseny is kreatívvá és alkotóvá változott. A Janikovszky Éva műveiből származó részletek felolvasása előtt, a versenyzőknek be kellett mutatni a "Ha én felnőtt leszek.." című rajzukat, valamint a rövid fogalmazásukat. Mint kiderült, nagyon sokan tervezik a jövőjüket állatorvosként, de van aki űrhajósként a Holdra szeretne látogatni.
A zsűri és a gyerkek tetszését egyaránt elnyerte Göncz Anna 3.b osztályos tanuló fogalmazása, amely így szólt:

"Ha nagy leszek, énekesnő leszek és bandám is lesz, amelynek az lesz a neve, hogy ANNA BANDA. Velük fogok koncertezni és  éjjel-nappal énekelek. A közönség tapsolni fog és azt fogja kiabálni, hogy HAJRÁ ANNA BANDA.
A koncert után autogramokat fogok osztani és majd lehet, hogy szerepelni fogok az X FAKTOR-ban. Sztár leszek. Csomó érmem, oklevelem  és trófeám lesz.
Sok lesz a pénzem és az árváknak fogok segíteni. Ruhákat és ételt adok nekik.
A menhelyeseknek is fogok segíteni és örökbefogadok egy német boxert. Sok lovam és macskám is lesz.
Nemcsak rockzenét fogok énekelni, hanem népzenét is. Azokat a dalokat is, amit Vincze Zsuzsa néni tanított. Amikor híres leszek be fogom mondani Zsuzsa néni nevét és azokét is, akik a Magyar Ilona Általános Iskolában segítettek nekem
."
 

2013. november 20. szerda

A mai nap három fő programja: a 2.b osztály kutyás óra, az alsós felolvasóverseny eredményhirgetése és  az alsós Egészségvetélkedő volt.
A vetélkedő feladatai között szerepelt:  növények felismerése, érdekes játékos feladatlapok kitöltése és puzle kirakása. A feladatok megoldása után gyógynövényekből készült teát kóstolhattak és aszalt gyümölcsöket majszolhattak a résztvevők.  Köszönjük az élménydús megmérettetést a szervezőknek Olajosné Nagy Ildikónak és Papp Máriának.

2013. november 21. csütörtök

Alsósokat ezen a napon játékos sportvetélkedő várta, amelyen nemcsak az ügyesség, hanem a kreativitás is fontos szerepet kapott. Az emlékezetes pillanatokban bővelkedő program szervezője Szénási-Mata Ágnes és Karajosné Kolozsi Ibolya voltak.
A felsősöknek Beke Anikó szervezett Gárdonyi Gézára emlékezve felolvasó versenyt. Igazán jó volt hallgatni, milyen kifejezően átéléssel tudnak olvasni a nagyok.
Dali Judit a DÖK vezetőkkel együtt szervezte meg a nagysikerű "Egy pec és nyersz" vetélkdőt.  Ezt a versenyt mindig hangos nevetés kiséri.

2013. november 22. péntek

A nap fő feladata az volt, hogy a csapatkapitányok által kihúzott szinekbe kellet öltöznie a diákoknak. Az először nehéznek tűnő feladat végül nagy sikert aratott. 
Az eredményhirdetést Dóka Zsolt táncosai tették ünnepélyesebbé. A zárórendezvényen a legbátrabbak előadhatták a MI DALUNK-hoz készült rap szöveget.
A napi huncutságok legjobbjai az alsóban a 3.a osztály, a felsőben  a 6.a osztály diákjai voltak, akik a Lintner Ildikó által készített csodatortákat nyerték.
A hét programját disco-val zártuk.

Reméljük, mindenki nagyo jól érezte magát!!!!