Sakkpalota

 

Lenkei-Karádi Klára pszichológus, iskolánk egykori tanulója, Polgár Judit Sakkpalota csapatának tananyagfejlesztője. Klári szeretettel és a rá jellemző vidámsággal elhozta egykori iskolájába a Sakkpalota Programot. Minden kedden Füleki Anita és Szénási-Mata Ágnes osztályában tanítja játékosan az elsősöket.

A Sakkpalota Program honlapja

"A Fantasztikus Négyes. Akár ezzel a névvel is illethetnénk a sakk négy fő funkcióját, amelyekkel általában meghatározzák, hogy milyen területeket érint a több évezredes múltra visszatekintő táblajátékkal való foglalatosság. Játék, sport, tudomány, művészet. A sakk már ezzel is gyakorlatilag egyedülállón összetett funkciókkal büszkélkedhet. Ám most itt az ötödik szuperhős. A sakk, mint oktatási eszköz! És, hogy miért fontosabb a gondolkodásfejlesztése, a kreativitás elősegítése, mint valaha? Azért mert hihetetlenül gyorsan változó világunkban a holnap győztesei azok lesznek, akik képesek az elavult gondolatok elvetésére, és új ismeretekkel való behelyettesítésére. A képességfejlesztő sakk pedig éppen erre a jövőre készíti fel a gyerekeket!" (Polgár Judit )

Polgár Judit magyar sakkozó, nemzetközi nagymester, nyolcszoros sakkolimpikon a nyílt kategóriában, kétszeres női sakkolimpiai bajnok, a nyílt kategóriában kétszeres olimpiai ezüstérmes, magyar szuperbajnok, U14 és U12 korosztályos ifjúsági világbajnok a fiúk között.

A sakktörténet legjobb női sakkozója. Legmagasabb pontszámát, 2735 pontot 2005 júliusában érte el. Legjobb helyezése az abszolút világranglistán a 8. hely volt, amit először 2004 januárban ért el. A női világranglistát 1989 óta megszakítás nélkül vezette 2014. augusztusi visszavonulásáig. Egyedülálló, hogy 12 éves korától 25 éven keresztül a felnőtt női világranglista 1. helyezettje.