Diákok távozásának módja az iskolából járványhelyzetben

Tisztelt Szülők!

A vírushelyzetre való tekintettel, a saját tapasztalataink és az Önök visszajelzése nyomán, a gyerekek eltávozása, ill. elvitele intézményünkben 2020. szeptember 7-től újabb tájékoztatásig a következőképpen alakul:

Alsó tagozaton:

A tanulókat a pedagógusok jó idő esetén 16 órakor az udvarra kísérik. A hátsó kapu ettől az időponttól lesz nyitva. A szülők az iskola udvarára jöhetnek be maszkban, gyermeküket innen vihetik el. Kérjük, az iskola épületébe ne lépjenek be, és törekedjenek a gyors távozásra!

Rossz idő (pl. eső, nagy hideg) esetén ugyanebben az időpontban érkezve, szintén a hátsó kapu felől belépve a folyosón a gyermeket az osztályterem előtt vehetik át. Kivéve az emeleti és tetőtéri tantermeket: az érintett osztályba járó tanulókat a lépcsőnél legyenek szívesek megvárni!

Ha kivételes esetben napközben szeretnék elvinni gyermeküket, akkor ezt a szándékot előzetesen jelezzék a pedagógusoknak: telefonon vagy a pedagógus által megadott digitális csatornákon, megjelölve, hogy egyedül vagy a szülővel távozik. Ebben az esetben a pedagógus a főbejárathoz fogja küldeni a tanulót.

Minden ettől eltérő, rendkívüli távozást előre jelezzenek a pedagógusnak!

A délután során rendszeresen egyedül vagy szülővel távozó tanulók a főbejáraton hagyhatják el az épületet. Kérjük a szülőket, nyilatkozzanak az iskola formanyomtatványán a távozás konkrét időpontjáról!. Ebben az esetben is a pedagógus a főbejárathoz fogja küldeni a tanulót. Az épületbe ne lépjenek be!

Felső tagozaton:

A nem tanulószobás tanulók órájuk és az étkezés végeztével, a legrövidebb időn belül a főbejáraton hagyhatják el az épületet. Az esetlegesen rájuk várakozó szülő üzenetben értesítse gyermekét az érkezéséről, az épületbe ne lépjen be!

A tanulószobás tanulók a tanulószoba végén a legrövidebb időn belül a hátsó kapun hagyhatják el az épületet. Az esetlegesen rájuk várakozó szülő szintén üzenetben értesítse gyermekét az érkezéséről, az épületbe ne lépjen be!