Nevelési tanácsadó

A Nevelési Tanácsadók gyermekpszichológiai és pedagógiai szolgáltatást nyújtó intézmények. Állampolgári jogon, tehát ingyenesen - állnak a szülők, pedagógusok, és gyermekorvosok rendelkezésére. Hatáskörük a 3 - 18 éves korú gyerekekre terjed ki. Közvetlenül kereshetik fel a szülők, ha gyermekük nevelésével kapcsolatban nehézségeik vannak, vagy, ha nevelési gondjaik megoldásához, támpontokra, tanácsra van szükségük. Az óvoda pedagógusa, vagy tanító, tanár javasolhatja a szülőnek a nevelési tanácsadó felkeresését, amennyiben tanítványával kapcsolatban olyan problémákat észlel, amelyek megoldásához szakirányú segítséget tart indokoltnak. Maga is kérhet tanácsot, ha személyes nehézségei vannak tanítványaival, vagy akár saját gyerekével kapcsolatban

A nevelési tanácsadó igénybevétele javasolt:

  • magatartási és beilleszkedési problémák esetében (megváltozott viselkedés, túlzott visszahúzódás, közösségi szabályok figyelmen kívül hagyása, kapcsolati nehézségek, stb.)
  • az érzelmi, indulati élet zavarai esetében (fokozott érzékenység, nyugtalanság, agresszivitás, ideges eredetű beszédzavar, neurotikus tünetek, stb.)
  • tanulási és teljesítményzavarok esetén, (ha a gyermek teljesítménye képességei alatt marad, írás, olvasászavar, figyelemzavar, tanulási kedv hiánya, stb.)
  • iskolaérettség megállapításával kapcsolatos kérdésekben, ha a szülő bizonytalan a gyermeke iskolakezdésével kapcsolatban

A nevelési tanácsadóban gyermekpszichológus, fejlesztő pedagógus, családgondozó pedagógus, gyógypedagógus, logopédus és gyermekorvos, vagy gyermekpszichiáter működik közre a panaszok megszüntetése és a gyermek lelki egyensúlyának helyreállítása érdekében. A nevelési tanácsadó valamennyi munkatársa bizalmasan kezeli mindazon információkat, amelyekhez a munkája során jut.

Nevelési Tanácsadó
Kecskemét, Fecske u. 8.
Tel.: (76) 480-700

Nagyobb térképre váltás